Spam: het einde is nog niet in zicht

Door Vincent Schönau, 02 January 2007

De gevolgen van de grote toename in spam de afgelopen maanden zijn deze laatste twee weken van het jaar pijnlijk duidelijk geworden.

In Nederland kwam dat in het nieuws door storingen in de mailvoorzieningen van providers als Chello en Demon. Maar niet alleen Nederlandse providers zuchten onder de last; ook de mailservers van Nieuw-Zeelandse provider NZ Telecom, Engelse webhoster 123-reg en onderwijs-instellingen in de VS konden de storm nauwelijks weerstaan.

De reden voor deze problemen is niet de groei op zich. De meeste providers en mailserver-beheerders weten al langer dat de voornaamste bijdrage in de groei van het e-mail volume wordt geleverd door spam. Wat velen heeft overvallen is dat de groei deze afgelopen maanden sterk is toegenomen. De eerste tekenen daarvan werden in de zomer merkbaar, toen een type spam zich aandiende dat door veel filters van dat moment niet herkend werd; de veelbesproken image-spam.

In oktober begonnen spammers in hoog tempo nieuwe, nog niet eerder gebruikte ‘bots’ (met trojans geinfecteerde Windows-computers) in te zetten. Het gebruik van ‘botnets’ voor spam is niet nieuw - het is al een jaar of twee zo dat de meeste spam verstuurd wordt via dergelijke gecompromitteerde windows-systemen. Een nieuwe generatie trojans, zoals Spamthru verspreidt zich snel, verbergt zich goed, en is erg moeilijk te verwijderen. Verder lezen…

Een bijdrage van Vincent Schönau

Vincent Schönau is Privacy Officer en spambestrijder bij XS4ALL.