Comments on: Wie wat bewaart die heeft wat http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/ Maatschappelijk relevante thema's voor internettend Nederland Mon, 22 Dec 2014 15:54:52 +0000 http://wordpress.org/?v=2.0.5 by: Martin A. http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-6446 Tue, 20 Nov 2007 20:31:34 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-6446 Wie werpt zich op voor een andere aktie?: On-line bezwaarschrift waar je alleen je naam onder hoeft te zetten, uit te printen en dan op te sturen naar onze beleidsmakers. Die leven blijkbaar nog niet in het digitale tijdperk. 21000 on-line handtekeningen zegt ze blijkbaar niets. Een berg van 21000 brieven misschien wel. XS4ALL iets voor jullie? Of geldt zoiets al weer als 'aanzetten tot'? Wie werpt zich op voor een andere aktie?:
On-line bezwaarschrift waar je alleen je naam onder hoeft te zetten, uit te printen en dan op te sturen naar onze beleidsmakers. Die leven blijkbaar nog niet in het digitale tijdperk. 21000 on-line handtekeningen zegt ze blijkbaar niets. Een berg van 21000 brieven misschien wel.
XS4ALL iets voor jullie? Of geldt zoiets al weer als ‘aanzetten tot’?

]]>
by: Nico aan den Toorn http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-2570 Sun, 15 Jul 2007 12:07:24 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-2570 Ik sta volledig achter jullie bezwaren. Het lijkt mij ook, dat hier een goede handtekeningenaktie op zijn plaats is. Misschien dat onze volksvertegenwoordigers dan een keer willen luisteren. Alhoewel deze wel vaker vrijwel onuitvoerbare wetgeving aannemen, dus je weet het maar nooit. Ik sta volledig achter jullie bezwaren. Het lijkt mij ook, dat hier een goede handtekeningenaktie op zijn plaats is. Misschien dat onze volksvertegenwoordigers dan een keer willen luisteren. Alhoewel deze wel vaker vrijwel onuitvoerbare wetgeving aannemen, dus je weet het maar nooit.

]]>
by: Marco http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-726 Thu, 29 Mar 2007 21:44:14 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-726 Privacy in Nederland bestaat al lang niet meer. Voorheen was nederland een staat waarin provacy hoog in het vaandel stond, maar tegenwoordig is Nederland een échte contrôle-staat. Ik heb er geen probleem mee als mijn email gescand wordt op trefwoorden, ik heb niks te verbergen wat dat betreft. Ook als ze het proberen te decoderen, ze gaan hun gang maar. Allemaal werk voor niets want mijn berichten zijn niet gecodeerd ;o) En laten we eerlijk zijn, als je iets geheim wilt houden, dan moet je het vooral niet op een computer intikken en/of bewaren, want voor jet het weet geeft een AGENT (stukje ongewenste software) die gegevens al naar 100 andere computers gekopieërd. Bovendien, je kunt de mail van 99,99% van de internetgebruikers zó lezen. Zeker als systeembeheerder is dat zéér gemakkelijk. En de email van je buurvrouw kun je waarschijnlijk ook on-the-fly lezen terwijl zij het zelf leest, want wellicht werkt ze draadloos op een laptop die niet of niet goed beveiligd is. Ik maak mij er niet zo druk om. Eerlijk gezegd hoop ik dat er iets uit voorkomt waaruit we allemaal over een tijdje zeggen: toch goed dat ze de email van die persoon bewaard hebben, want nu is er een aanslag op ....... voorkomen! Privacy in Nederland bestaat al lang niet meer.
Voorheen was nederland een staat waarin provacy hoog in het vaandel stond, maar tegenwoordig is Nederland een échte contrôle-staat.
Ik heb er geen probleem mee als mijn email gescand wordt op trefwoorden, ik heb niks te verbergen wat dat betreft.
Ook als ze het proberen te decoderen, ze gaan hun gang maar. Allemaal werk voor niets want mijn berichten zijn niet gecodeerd ;o)
En laten we eerlijk zijn, als je iets geheim wilt houden, dan moet je het vooral niet op een computer intikken en/of bewaren, want voor jet het weet geeft een AGENT (stukje ongewenste software) die gegevens al naar 100 andere computers gekopieërd.
Bovendien, je kunt de mail van 99,99% van de internetgebruikers zó lezen. Zeker als systeembeheerder is dat zéér gemakkelijk. En de email van je buurvrouw kun je waarschijnlijk ook on-the-fly lezen terwijl zij het zelf leest, want wellicht werkt ze draadloos op een laptop die niet of niet goed beveiligd is.

Ik maak mij er niet zo druk om. Eerlijk gezegd hoop ik dat er iets uit voorkomt waaruit we allemaal over een tijdje zeggen: toch goed dat ze de email van die persoon bewaard hebben, want nu is er een aanslag op ……. voorkomen!

]]>
by: KJO http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-186 Sat, 03 Feb 2007 13:17:38 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-186 Ik heb zojuist nog de volgende link gevonden, met landen waar filtering wordt toegepast. http://www.opennet.net/ http://www.opennet.net/map/ Ik heb zojuist nog de volgende link gevonden, met landen waar filtering wordt toegepast.
http://www.opennet.net/
http://www.opennet.net/map/

]]>
by: KJO http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-185 Sat, 03 Feb 2007 12:49:05 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-185 Goede actie van XS4all. Ik meen echter dat een internetprovider dit niet alleen kan. Wanneer een provider dergelijke besluiten probeert aan te vechten, zal altijd de link met geld gelegd worden. Er wordt dan gedacht "de provider wil gewoon geen geld uitgeven." Dit is volgens mij maar een heel klein deel van het gehele vraagstuk. Uit uw brief en het de uitstraling van het bedrijf, maak ik op dat XS4all zich graag wil profileren als voorvechter van vrijheid van meningsuiting, ook in mijn ogen een groot goed. Mijnsinziens moet met name daar de confrontatie met de overheid gezocht worden. Amnesty International heeft een website speciaal voor dit doel gelanceerd. http://irrepressible.info/ Een digitale handtekeningenactie onder internetgebruikers, op initiatief van XS4all en Amnesty, zou bij voldoende animo de beleidsmakers ook laten zien dat Nederland niet bereid is alles op te geven voor de zogenaamde "oorlog" tegen terreur. Volgens mij is daarbij ook steun te vinden bij de linksere fracties in de tweede kamer. Om duidelijk van de financiele argumenten naar de ideeele argumenten te gaan, moet wellicht nog wat extra werk verzet worden, maar nogmaals: mijn steun bij uw verzet! Goede actie van XS4all. Ik meen echter dat een internetprovider dit niet alleen kan. Wanneer een provider dergelijke besluiten probeert aan te vechten, zal altijd de link met geld gelegd worden. Er wordt dan gedacht “de provider wil gewoon geen geld uitgeven.” Dit is volgens mij maar een heel klein deel van het gehele vraagstuk.

Uit uw brief en het de uitstraling van het bedrijf, maak ik op dat XS4all zich graag wil profileren als voorvechter van vrijheid van meningsuiting, ook in mijn ogen een groot goed. Mijnsinziens moet met name daar de confrontatie met de overheid gezocht worden. Amnesty International heeft een website speciaal voor dit doel gelanceerd. http://irrepressible.info/

Een digitale handtekeningenactie onder internetgebruikers, op initiatief van XS4all en Amnesty, zou bij voldoende animo de beleidsmakers ook laten zien dat Nederland niet bereid is alles op te geven voor de zogenaamde “oorlog” tegen terreur. Volgens mij is daarbij ook steun te vinden bij de linksere fracties in de tweede kamer.

Om duidelijk van de financiele argumenten naar de ideeele argumenten te gaan, moet wellicht nog wat extra werk verzet worden, maar nogmaals: mijn steun bij uw verzet!

]]>
by: J.P. van Zijst http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-158 Sun, 28 Jan 2007 18:53:22 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-158 Ook ik sluit mij aan, net als alle andere postings, dat de bewaarplicht zijn doel voorbij schiet! Criminelen weten anno 2007 ook al heel goed om via andere kanalen met elkaar te communiceren, waarbij er geen traceerbare gegevens achterblijven bij de ISP's. Prepaid mobieltjes, eigen servers met hun eigen prive mailadressen, etc etc. Het is jammer dat de privacy van de burger met de jaren meer en meer wordt ingeperkt onder het mom van terrorismebestrijding. Is het dan maar logisch om dan maar alle internetgegevens voor 18 maanden (of langer) te bewaren. Ik zie het al voor me. 18 maanden internetverkeer, waarbij er zeker voor 80% alleen maar uit spam bestaat! En dan rest nog maar de vraag of het wel haalbaar en zinvol is, zowel financieel (wij burgers zullen het toch voor moeten betalen) als in de praktijk. Ik denk dat de overheidsinstanties meer resultaten kunnen behalen door infiltratie binnen de crimininele cicuit, dan de burger financieel uitbuiten met het vooropgestelde bewaarplicht! Ik steun het verzet van XS4ALL dan ook van harte! Ook ik sluit mij aan, net als alle andere postings, dat de bewaarplicht zijn doel voorbij schiet! Criminelen weten anno 2007 ook al heel goed om via andere kanalen met elkaar te communiceren, waarbij er geen traceerbare gegevens achterblijven bij de ISP’s. Prepaid mobieltjes, eigen servers met hun eigen prive mailadressen, etc etc. Het is jammer dat de privacy van de burger met de jaren meer en meer wordt ingeperkt onder het mom van terrorismebestrijding. Is het dan maar logisch om dan maar alle internetgegevens voor 18 maanden (of langer) te bewaren. Ik zie het al voor me. 18 maanden internetverkeer, waarbij er zeker voor 80% alleen maar uit spam bestaat! En dan rest nog maar de vraag of het wel haalbaar en zinvol is, zowel financieel (wij burgers zullen het toch voor moeten betalen) als in de praktijk. Ik denk dat de overheidsinstanties meer resultaten kunnen behalen door infiltratie binnen de crimininele cicuit, dan de burger financieel uitbuiten met het vooropgestelde bewaarplicht!

Ik steun het verzet van XS4ALL dan ook van harte!

]]>
by: Frans http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-153 Fri, 26 Jan 2007 22:02:20 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-153 Wie wat bewaart... heeft een hoop rommel, en rommel vreet tijd is uit onderzoek gebleken. Aangezien de politie niet eens tijd heeft langs te komen om sporenonderzoek te doen of het slachtoffer te ondersteunen als er is ingebroken in een garagebox, denk ik dat ze helemaal geen tijd hebben om door een grote hoeveelheid rommel te speuren naar zinvolle informatie. Weinig kans ook dat ze iets vinden, want criminelen en terroristen gebruiken natuurlijk anonieme e-mail adressen en pre-paid telefoons. Wat hopen ze dan te vinden tusssen alle spam en de paar berichtjes van de eerlijke burger? Om mijn privacy maak ik me ook wel enige zorgen, maar dat ik de kosten van deze onzinnige maatregel wel weer zal mogen betalen stoort mij bijzonder. Ik steun het verzet van xs4all tegen de voorgestelde bewaarplicht van harte. Ik hoop dat jullie deze waanzin kunnen tegenhouden! Wie wat bewaart…
heeft een hoop rommel, en rommel vreet tijd is uit onderzoek gebleken.
Aangezien de politie niet eens tijd heeft langs te komen om sporenonderzoek te doen of het slachtoffer te ondersteunen als er is ingebroken in een garagebox, denk ik dat ze helemaal geen tijd hebben om door een grote hoeveelheid rommel te speuren naar zinvolle informatie. Weinig kans ook dat ze iets vinden, want criminelen en terroristen gebruiken natuurlijk anonieme e-mail adressen en pre-paid telefoons. Wat hopen ze dan te vinden tusssen alle spam en de paar berichtjes van de eerlijke burger?
Om mijn privacy maak ik me ook wel enige zorgen, maar dat ik de kosten van deze onzinnige maatregel wel weer zal mogen betalen stoort mij bijzonder.
Ik steun het verzet van xs4all tegen de voorgestelde bewaarplicht van harte. Ik hoop dat jullie deze waanzin kunnen tegenhouden!

]]>
by: Paul http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-151 Fri, 26 Jan 2007 11:52:12 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-151 Ach, ook hier zie ik wel een marktwerking ontstaan als deze onzalige plannen door mochten gaan. De kosten voor opslag en bewaren zullen aan de consumenten worden doorbelast zoals reeds terecht werd opgemerkt. Worden de kosten voor telefoon en internet buiten verhouding hoog dan zullen er steeds meer mensen komen die alleen nog met prepaid en/of misschien een inbelverbinding genoegen (moeten) nemen. Als dat scenario doorzet kan dat nog andere economische schade veroorzaken... Ach, ook hier zie ik wel een marktwerking ontstaan als deze onzalige plannen door mochten gaan. De kosten voor opslag en bewaren zullen aan de consumenten worden doorbelast zoals reeds terecht werd opgemerkt. Worden de kosten voor telefoon en internet buiten verhouding hoog dan zullen er steeds meer mensen komen die alleen nog met prepaid en/of misschien een inbelverbinding genoegen (moeten) nemen.
Als dat scenario doorzet kan dat nog andere economische schade veroorzaken…

]]>
by: Frans http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-149 Thu, 25 Jan 2007 23:24:33 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-149 Laat de overheid maar eens beginnen met wat te doen aan een SPAM-wetgeving en die ook daadwerkelijk uitvoeren. Zelf ben ik van mening dat de gemiddelde gebruiker heel goed voor zichzelf kan zorgen voor wat betreft het telefoon en Email verkeer. Mochten er werkelijk boodschappen verborgen zitten in mailtjes en/of telefoongesprekken dan zijn deze zonder al die mailbox vervuilende SPAM veel sneller te vinden, natuurlijk wel uitsluitend met een gerechtelijk bevel! En hoe zit met met de zogenaamde PrePay nummers? Deze zijn in principe niet te achterhalen, ook niet door de slimste forensische experts. Denkt de overheid nou werkelijk dat criminelen/terroristen dat niet weten? In dat geval schat ik de gemiddelde intelligentie van de (toch al niet al te slimme) Nederlandse overheid nog lager in dan tot op heden, en dat is al niet hoog. Laat de overheid maar eens beginnen met wat te doen aan een SPAM-wetgeving en die ook daadwerkelijk uitvoeren. Zelf ben ik van mening dat de gemiddelde gebruiker heel goed voor zichzelf kan zorgen voor wat betreft het telefoon en Email verkeer. Mochten er werkelijk boodschappen verborgen zitten in mailtjes en/of telefoongesprekken dan zijn deze zonder al die mailbox vervuilende SPAM veel sneller te vinden, natuurlijk wel uitsluitend met een gerechtelijk bevel! En hoe zit met met de zogenaamde PrePay nummers? Deze zijn in principe niet te achterhalen, ook niet door de slimste forensische experts. Denkt de overheid nou werkelijk dat criminelen/terroristen dat niet weten? In dat geval schat ik de gemiddelde intelligentie van de (toch al niet al te slimme) Nederlandse overheid nog lager in dan tot op heden, en dat is al niet hoog.

]]>
by: Jan Zonjee http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-148 Thu, 25 Jan 2007 21:26:54 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/01/19/wie-wat-bewaart-die-heeft-wat/#comment-148 Het probleem is natuurlijk dat gezond verstand en "terrorismebestrijding" niet samen lijken te gaan. Mogelijk hebben de "spooks" eindelijk hun kans schoon gezien om te gaan doen wat ze altijd al hadden willen doen maar de centen niet voor hadden: net als de NSA met Echelon alles af willen luisteren. En nu lijken ze het voor elkaar te krijgen zonder een cent budget ervoor vrij te hoeven maken. De politiek lijkt er niet tegenin te willen gaan want als er dan onverhoopt wat gebeurt dan zouden ze wel eens het verwijt kunnen krijgen "Als... dan". En hoe je het onvermijdelijke misbruik van zoiets kan voorkomen lijkt ook nog niet veel aandacht gekregen te hebben (commissie van Traa / opsporingsmethoden?). Een goed voorbeeld van gebrek aan gezond verstand is natuurlijk het reizen met een vliegtuig. De meest absurde maatregelen worden genomen om passagiers te ontdoen van gevaarlijke spullen en goederen. Dan wordt je nagelschaartje afgepikt maar je fles drank mag je houden (prachtig wapen, kapotgeslagen fles). Je fles bronwater mag je achterlaten maar je rugzak met carbid (http://nl.wikipedia.org/wiki/Carbid) mag je houden. Kortom wat gezond verstand zegt en de autoriteiten/politiek doen zijn in de "war on terror" hele verschillende dingen. Het probleem is natuurlijk dat gezond verstand en “terrorismebestrijding” niet samen lijken te gaan. Mogelijk hebben de “spooks” eindelijk hun kans schoon gezien om te gaan doen wat ze altijd al hadden willen doen maar de centen niet voor hadden: net als de NSA met Echelon alles af willen luisteren. En nu lijken ze het voor elkaar te krijgen zonder een cent budget ervoor vrij te hoeven maken. De politiek lijkt er niet tegenin te willen gaan want als er dan onverhoopt wat gebeurt dan zouden ze wel eens het verwijt kunnen krijgen “Als… dan”. En hoe je het onvermijdelijke misbruik van zoiets kan voorkomen lijkt ook nog niet veel aandacht gekregen te hebben (commissie van Traa / opsporingsmethoden?).
Een goed voorbeeld van gebrek aan gezond verstand is natuurlijk het reizen met een vliegtuig. De meest absurde maatregelen worden genomen om passagiers te ontdoen van gevaarlijke spullen en goederen. Dan wordt je nagelschaartje afgepikt maar je fles drank mag je houden (prachtig wapen, kapotgeslagen fles). Je fles bronwater mag je achterlaten maar je rugzak met carbid (http://nl.wikipedia.org/wiki/Carbid) mag je houden. Kortom wat gezond verstand zegt en de autoriteiten/politiek doen zijn in de “war on terror” hele verschillende dingen.

]]>