Tiener in de aanval tegen muziekindustrie

Door Doede van der Linden, 01 February 2007

Tweakers meldt:

Een Amerikaanse tiener heeft de muziekindustrie aangeklaagd wegens afpersing. Internetters die muziek delen worden door de muziekindustrie bedreigd met dure rechtszaken en worden zo gedwongen, in te gaan op schikkingsvoorstellen. Robert Santangelo weigerde te schikken en gaat in de aanval.

Reacties

Commentaar is gesloten

  1. Marco Rinkel 21 March, 2007 09:45:25

    Volgens mij gaat Hans Dulfer smullen van dit verhaal.

    In Nederland mag je muziek voor eigen gebruik kopieren. In de VS mogelijk niet, maar indien wel, welke krankzinnige dienstverleningsorganisatie gaat op welke wijze dan ook gevonden content op lokale computers (?!?!?!) gelijk op juridische wijze afregelen (hebben ze die verweerkosten van moeder Santangelo nog teruggestort)?
    Ik weet dat de VS inmiddels uit aan het groeien is tot een volk van uigehongerde aasgieren, maar moeten we dit soort economisch handelen nog langer gaan tolereren als epigoon van de zogenaamde westerse beschaving? Fijn dat er nog positief te noemen juridische geluiden aan de oppervlakte komen daar.