Weet wat je vraagt…

Door Niels Huijbregts, 06 February 2007

Michiel Leenaars, directeur van de Internet Society Nederland schreef een mooie column over dataretentie op Webwereld:

…Waar het kabinet fout gaat, is dat ze informatie als aardappelen behandelt en de door de overheid aangestelde handhavers zelf de macht wil geven om techniek die ze zelf niet snapt in te zetten voor doelen waarvoor die techniek niet bedoeld is. Het kabinet blijkt best over de privacy van al haar burgers heen te willen stappen als dat even handig uitkomt – lekker lui slechterikken vangen vanuit de leunstoel, wie bezwaar maakt is verdacht – maar snapt niet hoe gevaarlijk dat is wanneer dat het individuele geval ontstijgt…

Reacties

Commentaar is gesloten

  1. k.schilperoord 18 December, 2007 12:11:56

    De sluipende gang van de overheid - via dubieuze wetsvoorstellen, in naam van big brother terrorist - moet een halt worden toegeroepen. Onze beschermede persoonlijke wetten zijn al te veel uitgehold.