Manier van typen verraadt de hacker

Door Niels Huijbregts, 09 March 2007

De Stentor plaatst vandaag een bericht over software die aan de manier van typen kan herkennen wie er achter het toetsenbord zit. Zo zouden banken, maar ook sites als Hyves, na kunnen gaan of degene die inlogt wel echt de eigenaar van het account is, of dat het account gehackt is.

De software bouwt een database van persoonsgegevens op; de typekenmerken kunnen namelijk gebruikt worden om iemand te identificeren. Het College Bescherming Persoonsgegevens: “Voordat je zo’n database begint, moet je je eerst goed afvragen of het voldoende belang heeft zo’n inbreuk te maken op de privacy.”

Reacties

Commentaar is gesloten

 1. Marco Rinkel 9 March, 2007 10:52:00

  Nou dit klinkt mooier dan het is. De typvaardigheid wordt dus opgeslagen, en vergeleken met het origineel betrouwbaar geachte profiel. Do I’ve got bad news for you!

  1) ik zit weleens een broodje te eten tijdens het typen met 1 hand (gelijk de politie op mn dak);

  2) ik typ weleens teksten offline en plak ze in een email, of stel email samen met andere email (gelijk de politie op mn dak);

  3) ik snij me weleens in mijn vingers want ik vind koken en doehetzelven leuk (gelijk de politie op mn dak);

  4) ik gebruik weleens een ander toetsenbord (u raadt het al: gelijk de politie op mn dak);

  6) ik zit soms ook weleens dronken te emailen (gelijk de politie op mn dak, valt soms nog wat voor te zeggen).

  Tjongejonge wat een flauwekul. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat iemand zn typvaardigheid zou willen verbeteren. Ophalen die crimineel!

 2. anonymous 8 July, 2007 04:28:37

  ja whatever of ze op die manier ooit kenne rade wa voor type persoon bezig is een beetje hacker kan zijn spooren wisse voor da die gepakt is en net zo als de andere persoon die een comend heb gepost al zij der kenne vanalle redene zijn waarom je anders zal type dan normaal
  mijn mening dis gewoon puure boulshit en zonde van je tijd