Comments on: Knallende kabels http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/ Maatschappelijk relevante thema's voor internettend Nederland Mon, 22 Dec 2014 15:54:48 +0000 http://wordpress.org/?v=2.0.5 by: S. Postma http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-5348 Fri, 05 Oct 2007 06:41:08 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-5348 Ik werk als senior bij een groot en gerenommeerd ICT dienstverleningsbedrijf. Een lichte grijns kan ik niet onderdrukken bij het lezen van dit artikel. Er is een Chinees restaurant waar ik graag kom vanwege de ambiance en het lekkere eten. De tent heeft een nette en schone uitstraling en het personeel is er vriendelijk en behulpzaam. Laatst was ik voor de verandering eens bij het afhaalloket. Bij dit loket is ook de deur naar de keuken. Groot was mijn verbazing toen een glimp in de keuken kon werpen omdat iemand even de deur opende. Laat ik het zo formuleren: de keuken was niet in overeenstemming met het restaurant. Ik moet Joop den Hulst deels gelijk geven. Ook ik kom van Demon en de migratie liet te wensen over. Ik heb: 1. 4 dagen zonder ADSL gezeten (heb ik achteraan moeten bellen) 2. Daarna een week lang geen e-mail (heb ik achteraan moeten bellen) 3. Geen communicatie. Ik kreeg een brief, weken na de migratie met account info. Als ICTer weet ik dat er dingen tijdens zo'n migratie mis gaan. Ik doe er ook niet moeilijk over. Vandaar mijn grijns bij het lezen van deze reclame uiting. Ik werk als senior bij een groot en gerenommeerd ICT dienstverleningsbedrijf. Een lichte grijns kan ik niet onderdrukken bij het lezen van dit artikel.

Er is een Chinees restaurant waar ik graag kom vanwege de ambiance en het lekkere eten. De tent heeft een nette en schone uitstraling en het personeel is er vriendelijk en behulpzaam.
Laatst was ik voor de verandering eens bij het afhaalloket. Bij dit loket is ook de deur naar de keuken. Groot was mijn verbazing toen een glimp in de keuken kon werpen omdat iemand even de deur opende.
Laat ik het zo formuleren: de keuken was niet in overeenstemming met het restaurant.

Ik moet Joop den Hulst deels gelijk geven. Ook ik kom van Demon en de migratie liet te wensen over. Ik heb:
1. 4 dagen zonder ADSL gezeten (heb ik achteraan moeten bellen)
2. Daarna een week lang geen e-mail (heb ik achteraan moeten bellen)
3. Geen communicatie. Ik kreeg een brief, weken na de migratie met account info.

Als ICTer weet ik dat er dingen tijdens zo’n migratie mis gaan. Ik doe er ook niet moeilijk over. Vandaar mijn grijns bij het lezen van deze reclame uiting.

]]>
by: Niels Huijbregts http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-1297 Thu, 31 May 2007 14:35:55 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-1297 Een aardige aansluiting bij dit stuk is <a href="http://www.ispam.nl/archives/753/onderzeese-fiber-gestolen-voor-de-kust-van-vietnam/" target="blank" rel="nofollow">dit artikeltje op ISPam.nl</a>: <br /><br /><br /> Al enige weken hebben Vietnamese internetters om onverklaarbare reden een trage internetverbinding. Na onderzoek lijkt het er op dat voor de kust van Ca Mau een kilometers lang deel van de TVH-fiber die Thailand, Vietnam en Hongkong verbindt te zijn gestolen. Naast het feit dat er minder internet capaciteit beschikbaar is in Vietnam, betekent de diefstal ook een schade van zo’n 2 miljoen en zal het zo’n drie maanden gaan duren voordat het gestolen stuk fiber vervangen is, zo stelt Lan Quoc Cuong, adjunct-directeur van het Vietnamese telecombedrijf VTI. De TVH-fiber is samen met de SEA-ME-WE 3 fiber verantwoordelijk voor 82 procent van het Vietnamese internet- en telefoonverkeer, wanneer de andere fiber ook gestolen zou worden, zou dat tot gevolg hebben dat het internet vanuit Vietnam niet meer bereikbaar zal zijn. Aan de diefstal is waarschijnlijk enige voorbereiding vooraf gegaan, gezien de fiber op de bodem van zee lag en deze met behulp van diepzee duikers naar boven moet zijn gehaald. De politie is al wel een dader op het spoor, in een kust plaats trof de recherche een schip aan die 60 ton aan glasvezelkabel vervoerde, daarnaast werden er nog eens drie andere schepen van de zelfde eigenaar aangetroffen die gezamenlijk 40 ton aan glasvezelkabel vervoerden. Een aardige aansluiting bij dit stuk is dit artikeltje op ISPam.nl:

Al enige weken hebben Vietnamese internetters om onverklaarbare reden een trage internetverbinding. Na onderzoek lijkt het er op dat voor de kust van Ca Mau een kilometers lang deel van de TVH-fiber die Thailand, Vietnam en Hongkong verbindt te zijn gestolen.

Naast het feit dat er minder internet capaciteit beschikbaar is in Vietnam, betekent de diefstal ook een schade van zo’n 2 miljoen en zal het zo’n drie maanden gaan duren voordat het gestolen stuk fiber vervangen is, zo stelt Lan Quoc Cuong, adjunct-directeur van het Vietnamese telecombedrijf VTI.

De TVH-fiber is samen met de SEA-ME-WE 3 fiber verantwoordelijk voor 82 procent van het Vietnamese internet- en telefoonverkeer, wanneer de andere fiber ook gestolen zou worden, zou dat tot gevolg hebben dat het internet vanuit Vietnam niet meer bereikbaar zal zijn.

Aan de diefstal is waarschijnlijk enige voorbereiding vooraf gegaan, gezien de fiber op de bodem van zee lag en deze met behulp van diepzee duikers naar boven moet zijn gehaald. De politie is al wel een dader op het spoor, in een kust plaats trof de recherche een schip aan die 60 ton aan glasvezelkabel vervoerde, daarnaast werden er nog eens drie andere schepen van de zelfde eigenaar aangetroffen die gezamenlijk 40 ton aan glasvezelkabel vervoerden.

]]>
by: Simon Hania http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-660 Fri, 23 Mar 2007 23:28:31 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-660 Dank voor uw reacties, al is de opinieweblog niet de meest geschikte plek voor deze zaken. Deze postings maken duidelijk dat onze dienstverlening altijd nog beter kan, maar ze zijn voor dit onderwerp niet relevant. Wat er beter kan, horen we liever via http://www.xs4all.nl/overxs4all/contact/klacht.php @ Simon Karreman Met de introductie van ons nieuwe productlijn ADSL Only zijn een aantal kinderziektes naar boven gekomen. We hadden ze liever voorkomen, maar helaas gaan zulke zaken nooit helemaal vlekkeloos. Veel problemen zijn inmiddels opgelost, met een paar zijn we nog hard aan het werk. Excuses voor de vervelende situatie. Uw email wordt verder inhoudelijk door onze helpdesk behandeld. @ Joop den Hulst Ik vind het jammer om te lezen dat u meent dat XS4ALL haar klanten vergeet en zich puur richt op de technische levering. Ik kan u verzekeren dat de klant een bijzondere plek inneemt in de service van XS4ALL. Mede door input van onze klanten zijn we in staat onze diensten te verbeteren, daaraan is niets veranderd sinds de begindagen van XS4ALL 12 jaar geleden. XS4ALL is inderdaad niet goedkoop. XS4ALL is geen prijzenvechter en zal dit ook nooit worden. Vaak betekent een lagere abonnementsprijs dat er bespaard wordt op zaken die bij XS4ALL vanzelfsprekend zijn: een zeer stabiel netwerk, veel extra's, veel innovatieve, experimentele diensten, enzovoorts. Dank voor uw reacties, al is de opinieweblog niet de meest geschikte plek voor deze zaken. Deze postings maken duidelijk dat onze dienstverlening altijd nog beter kan, maar ze zijn voor dit onderwerp niet relevant. Wat er beter kan, horen we liever via http://www.xs4all.nl/overxs4all/contact/klacht.php

@ Simon Karreman
Met de introductie van ons nieuwe productlijn ADSL Only zijn een aantal kinderziektes naar boven gekomen. We hadden ze liever voorkomen, maar helaas gaan zulke zaken nooit helemaal vlekkeloos. Veel problemen zijn inmiddels opgelost, met een paar zijn we nog hard aan het werk. Excuses voor de vervelende situatie. Uw email wordt verder inhoudelijk door onze helpdesk behandeld.

@ Joop den Hulst
Ik vind het jammer om te lezen dat u meent dat XS4ALL haar klanten vergeet en zich puur richt op de technische levering. Ik kan u verzekeren dat de klant een bijzondere plek inneemt in de service van XS4ALL. Mede door input van onze klanten zijn we in staat onze diensten te verbeteren, daaraan is niets veranderd sinds de begindagen van XS4ALL 12 jaar geleden. XS4ALL is inderdaad niet goedkoop. XS4ALL is geen prijzenvechter en zal dit ook nooit worden. Vaak betekent een lagere abonnementsprijs dat er bespaard wordt op zaken die bij XS4ALL vanzelfsprekend zijn: een zeer stabiel netwerk, veel extra’s, veel innovatieve, experimentele diensten, enzovoorts.

]]>
by: Joop den Hulst http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-630 Thu, 22 Mar 2007 08:42:46 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-630 Mooi verhaal van de technisch directeur van XS4ALL. Helder en goed geformuleerd. Ook de gebruikte technieken en tactieken voor het verwerken van calamiteiten zijn uptodate. Echter, ook hier weer zien we hetzelfde probleem als enige decennia geleden bij enkele grote technology driven bedrijven: technisch is het allemaal perfect, maar de klant wordt vergeten! Simon Karreman laat zien waar het mis gaat. De klant verwacht en ervaart al tijden een goed werkende dienst. Zodra er echter iets mis gaat wil die klant ook snel geholpen worden of tenminste op de hoogte gebracht worden wat er aan zijn probleem gedaan wordt. Ook hier is het sleutelwoord COMMUNICATIE!!!!!! Nog een voorbeeld waarbij het commercieel management van XS4ALL wat kan leren van hun technisch management: Communicatie rondom de overgang van Demon abonees naar XS4ALL abonnementen. Demon abonnees zijn over het algemeen technisch goed geinformeerd en weten wat er te koop is in de ISP wereld. Toch worden Demon abonnees aan het lijntje gehouden gezien hun reakties in diverse fora (o.a. op Gathering of Tweakers). XS4ALL is snel deze trouwe groep techneuten aan het verliezen door hoge prijzen, veel voor hen onnodige diensten en domweg een ontbreken van COMMUNICATIE. Voor deze groep is het niet meer te verkopen dat een dienst met 20/1 Mb 79 euro moet kosten terwijl een andere provider dit voor 45 euro kan leveren, en enkele anderen dit zelfs voor 39 euro per maand. Het open karakter van Internet is bij uitstek een medium om ervaringen van klanten snel onderling te verspreiden. Veel overstappende klanten rapporteren hun goed werkende verbindingen bij andere providers en snelle klachtenafhandeling dan ook op bovengenoemde fora zodat het 'betrouwbare' imago van XS4ALL al snel geen selling point meer is. Betrouwbaarheid en succes van een willekeurig bedrijf, maar zeker ISP's in een open markt, hangt af van zowel technische perfectie, commercieel concurerende prijzen en een snelle en goede COMMUNICATIE naar zowel de klant, de toeleveranciers als het personeel. Is 1 van deze drie niet in orde dan gaat een bedrijf het verliezen. Mooi verhaal van de technisch directeur van XS4ALL. Helder en goed geformuleerd. Ook de gebruikte technieken en tactieken voor het verwerken van calamiteiten zijn uptodate. Echter, ook hier weer zien we hetzelfde probleem als enige decennia geleden bij enkele grote technology driven bedrijven: technisch is het allemaal perfect, maar de klant wordt vergeten!

Simon Karreman laat zien waar het mis gaat. De klant verwacht en ervaart al tijden een goed werkende dienst. Zodra er echter iets mis gaat wil die klant ook snel geholpen worden of tenminste op de hoogte gebracht worden wat er aan zijn probleem gedaan wordt. Ook hier is het sleutelwoord COMMUNICATIE!!!!!!

Nog een voorbeeld waarbij het commercieel management van XS4ALL wat kan leren van hun technisch management: Communicatie rondom de overgang van Demon abonees naar XS4ALL abonnementen. Demon abonnees zijn over het algemeen technisch goed geinformeerd en weten wat er te koop is in de ISP wereld. Toch worden Demon abonnees aan het lijntje gehouden gezien hun reakties in diverse fora (o.a. op Gathering of Tweakers). XS4ALL is snel deze trouwe groep techneuten aan het verliezen door hoge prijzen, veel voor hen onnodige diensten en domweg een ontbreken van COMMUNICATIE. Voor deze groep is het niet meer te verkopen dat een dienst met 20/1 Mb 79 euro moet kosten terwijl een andere provider dit voor 45 euro kan leveren, en enkele anderen dit zelfs voor 39 euro per maand.

Het open karakter van Internet is bij uitstek een medium om ervaringen van klanten snel onderling te verspreiden. Veel overstappende klanten rapporteren hun goed werkende verbindingen bij andere providers en snelle klachtenafhandeling dan ook op bovengenoemde fora zodat het ‘betrouwbare’ imago van XS4ALL al snel geen selling point meer is.

Betrouwbaarheid en succes van een willekeurig bedrijf, maar zeker ISP’s in een open markt, hangt af van zowel technische perfectie, commercieel concurerende prijzen en een snelle en goede COMMUNICATIE naar zowel de klant, de toeleveranciers als het personeel. Is 1 van deze drie niet in orde dan gaat een bedrijf het verliezen.

]]>
by: Simon Karreman http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-592 Tue, 20 Mar 2007 19:49:48 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-592 Nou heb sinds enige tijd xs4all only maar mijn snelheid is met de helft afgenomen twee weken lang met de helpdesk gebeld maar kreeg steeds te horen dat ik geduld moest hebben Toen maar een klacht via e-mail 10 dagen geleden verstuurd maar nog geen enkele reactie gehad Ik ben al lid vanaf 2001 en nog nooit problemen gehad,maar sinds xs4all only is het een ramp dus weet verder ook niet wat ik moet doen Nou heb sinds enige tijd xs4all only maar mijn snelheid is met de helft afgenomen twee weken lang met de helpdesk gebeld maar kreeg steeds te horen dat ik geduld moest hebben
Toen maar een klacht via e-mail 10 dagen geleden verstuurd maar nog geen enkele reactie gehad
Ik ben al lid vanaf 2001 en nog nooit problemen gehad,maar sinds xs4all only is het een ramp dus weet verder ook niet wat ik moet doen

]]>
by: Niels Huijbregts http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-566 Mon, 19 Mar 2007 16:57:27 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-566 @ Bart: Bij uitval van het datacentrum zijn coloservers niet bereikbaar. Backup bereikbaarheid hoort niet standaard bij de colocatie dienst. Klanten zouden natuurlijk wel zelf ergens een backup machine op kunnen hangen. @ Bart:

Bij uitval van het datacentrum zijn coloservers niet bereikbaar. Backup bereikbaarheid hoort niet standaard bij de colocatie dienst. Klanten zouden natuurlijk wel zelf ergens een backup machine op kunnen hangen.

]]>
by: Bart http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-564 Sun, 18 Mar 2007 11:34:58 +0000 http://archief.xs4all.nl/opinie/2007/03/15/knallende-kabels/#comment-564 Helder artikel zeg, weer wat geleerd! Ik ben blij dat Xs4all de zaakjes goed voor elkaar heeft, maar ja, dat ervaar ik al 10 jaar zo;-) Ik vraag me alleen wel af wat er gebeurt met de colocatie servers van klanten bij een echte uitval van het datacentrum, want die zullen wel níet worden gesynced met het back-up datacentre... Of wel? Helder artikel zeg, weer wat geleerd! Ik ben blij dat Xs4all de zaakjes goed voor elkaar heeft, maar ja, dat ervaar ik al 10 jaar zo;-)

Ik vraag me alleen wel af wat er gebeurt met de colocatie servers van klanten bij een echte uitval van het datacentrum, want die zullen wel níet worden gesynced met het back-up datacentre… Of wel?

]]>