Downloaden geen vorm van heling

Door Albert Keizer, 21 March 2007

Het downloaden van  copyrighted content wordt binnen Europa gelukkig niet gezien als heling. Toine Manders, Europarlementariër voor de VVD, had vorige maand een voorstel hiertoe ingediend bij het parlement. Onder andere Webwereld en Bright berichten dat dit voorstel het niet heeft gehaald.

Reacties

Commentaar is gesloten

 1. Henk 27 October, 2007 23:06:44

  Gebuikt maken van iets wat uit een illegale bron komt is per definitie strafbaar.
  Of je dit nu gezien wordt als heling (logisch) of een criminele organisatie ( Je haalt data van een bron waarvan je weet dat deze illegaal is)
  Dit staat nog los van de auteursrechten.
  Alle aandacht gaat nu nog uit naar een belachelijk gedateerde wet in deze (1912)

 2. Rage of Reason 30 October, 2007 00:17:39

  De echte criminelen zitten op de luxe kantoren van de muziek- en filmindustrie. Zij doen graag voorkomen alsof ze de beschermers van auteursrechten zijn, maar geven niets om de artiesten in hun stal - zolang die creatievelingen geld binnen brengen, kunnen ze een fooi verwachten terwijl de keurige heertjes het leeuwendeel van de verdiensten op hun bankrekeningen bijschrijven, maar gaat het even minder dan gaan ze mee met het oud vuil. Meneertje Manders maakt deel uit van het complot en speelt braaf zijn rolletje in het een-tweetje van politiek en industrie.

  Als hij zich werkelijk om gerechtigheid druk zou hebben gemaakt, dan zou hij wel iets hebben gedaan aan de huichelachtige bloedzuigers van de entertainmentindustrie, dan zouden artiesten hun rechtmatig deel krijgen en de consument een redelijke prijs betalen voor de geleverde kunst. De beslissing van Radiohead om volledig onafhankelijk van een platenmaatschappij hun muziek aan te bieden en de consument zelf te laten bepalen hoeveel hij overheeft voor het album, geeft aan dat de onvrede over de gelegaliseerde criminaliteit van de platenbazen ook onder muzikanten leeft.

  De roof van het internettende publiek valt volledig in het niet bij de door corrupte politici als Manders, gelegaliseerde diefstal van het management tuig. Muzikanten en publiek zouden een voorstel bij de Europese Unie moeten indienen om platenbazen en hun vriendjes in de politiek aan te klagen wegens bedrog, afperzing, smaad en het verkrachten van de grondwet.