Dataretentie in Frankrijk

Door Niels Huijbregts, 07 May 2007

Het Nederlandse wetsvoorstel naar aanleiding van de Europese richtlijn Dataretentie heeft veel stof doen opwaaien. De voorgestelde termijn van bewaren van de gegevens is te lang, de onderbouwing is te mager en het voorstel zou zelfs in strijd zijn met de richtlijn.

Ook Frankrijk heeft een wet in voorbereiding over de rétention des données de communications. Frankrijk gaat nog een stuk verder: de Franse organisatie IRIS (Imaginons un Réseau Internet Solidaire) beschikt over de tekst en meldt dat de Franse overheid niet alleen de voorgestelde termijn wil verlengen, maar ook de te bewaren gegevens wil uitbreiden. Zo zouden niet alleen de verkeersgegevens bewaard moeten worden, maar ook identificatiegegevens als loginnamen en wachtwoorden.

Een analyse in het Frans is beschikbaar op de site van IRIS.

Reacties

Commentaar is gesloten

  1. Willem Ruisch 30 October, 2007 17:26:17

    Dat de consumentenbond XP aanraad is voor velen een raadsel weten zij zelf wel hoe om te gaan met Vista ik vind het niet erg handig om terug te gaan naar XP. In de nieuwsgroep van Vista staat ook al een heleboel blabla en worden goede adviezen weggehoond zou het niet aan de mensen zelf liggen al die rare vouten.
    Mijn mening is mensen gebruik Vista het is stabiel en even wennen dan heb je een stuk meer veiligheid op je pc.

    Groeten.
    Willem.