Kopieerbescherming dvd op de helling

Door Niels van Veen, 07 June 2007

Planetmultimedia schrijft vandaag over een Finse rechtszaak. Volgens het bericht staat de Finse rechter toe dat de beveiliging van dvd’s met Content Scrambling System (CSS) codering wordt gekraakt. Met het Finse vonnis in de hand zouden dvd-kraken in de hele Europese Unie gelegitimeerd gaan worden, aangezien de zaak draait om de uitleg van een Europese richtlijn.

Zie ook de website van European Digital Rights (EDRI).

Reacties

Commentaar is gesloten

  1. Merijn 7 June, 2007 18:36:34

    Misschien eerst eens kijken of dit *kort geding vonnis* overeind blijft bij het hoger beroep en de ook te verwachten cassatie. En wie weet wel de gang naar het Hof van Justitie, want reken maar dat de DVD-industrie geen zin heeft in jurisprudentie die kraken legitimeert.

    In ieder geval, pas als het bij de hogere Finse rechter overeind blijft, valt er iets te zeggen over de status als jurisprudentie elders.