FBI wil dataretentie kopen

Door Niels Huijbregts, 26 July 2007

De Washington Post bericht over de FBI die $5 miljoen wil vrijmaken om providers tegemoet te komen in de kosten van opslaan van verkeersgegevens. In de VS is (nog) geen dataretentiewet, maar de FBI wil wel graag dat de gegevens worden opgeslagen en probeert ze op deze manier te ‘kopen’.

De reactie van de ISP’s: [Providers aren’t] in the business of becoming the investigative arm for the government, keeping data just so the government can get access to it. That’s really what the government is asking for: ‘Keep data on hundreds of millions of users just in case we need to get data for 15 individuals.’

Reacties

Commentaar is gesloten

  1. […] De Verenigde Staten kennen geen bewaarplicht voor internetaanbieders en telecombedrijven. De FBI zou wel graag zien dat providers en telco’s gegevens van klanten opslaan en heeft aangeboden jaarlijks om 5 miljoen dollar te betalen als bijdrage in de kosten. Het Amerikaanse bedrijfsleven en burgerrechtenorganisaties zien volgens The Washington Post weinig in dataretentie. “Telecom companies are [not] in the business of becoming the investigative arm for the government, keeping data just so the government can get access to it. That’s really what the government is asking for: “Keep data on hundreds of millions of users just in case we need to get data for 15 individuals.’ ” (Via Xs4all Opinieweblog) […]

  2. Core-TX 24 August, 2007 01:11:03

    Dit doet mij denken aan een oude quote !

    ‘Wij waren op zoek naar een speld in een hooiberg, dus verzamelden wij hooibergen”
    -Docters van leeuwen over bvd-