Rechtszaak Universal vanwege dansende peuter

Door Niels Huijbregts, 26 July 2007

Platenmaatschappij Universal Music heeft zichzelf belachelijk gemaakt in de ogen van miljoenen internetters door een rechtszaak aan te spannen tegen de moeder van een dansende peuter.

De moeder zette een videoclip van 29 seconden op YouTube, waarin haar 18-maanden oude zoon danst terwijl op de achtergrond Let’s go crazy van Prince te horen is. Overduidelijk inbreuk op auteursrechten, vindt Universal.

Overduidelijk een belachelijke claim, vindt de Electronic Frontier Foundation, die de moeder steunt door Universal voor de rechter te dagen om haar zo schadeloos te stellen. Ze willen de kosten terug die de moeder heeft moeten maken vanwege de rechtszaak, en daar bovenop een schadevergoeding om haar te compenseren voor het leed dat haar is aangedaan.

Extra opmerkelijk is dat het gaat om een liedje van Prince, die zijn laatste album gratis weggeeft en daarmee de woede van de muziekindustrie over zich heeft afgeroepen.

Reacties

Commentaar is gesloten