Journalistieke rechten voor bloggers VS

Door Niels Huijbregts, 09 August 2007

In Amerika is een aanpassing van de Free Flow of Information Act in eerste stemming aangenomen. De wet biedt bescherming aan journalisten en maakt journalistieke bronbescherming mogelijk. Door de aanpassing worden nu ook professionele webloggers als journalisten gezien en genieten zij dus dezelfde rechten als journalisten van de oude media.

De bescherming geldt alleen voor bloggers die geld kunnen verdienen met hun activiteiten. Maar doordat elke blogger eenvoudig Google advertenties naast z’n blog kan plaatsen, kan vrijwel elke blogger geld verdienen met bloggen. Daarom wordt over de exacte definitie van een professionele weblogger nog nagedacht voordat de wetswijziging aan het hele House of Congres.

Via news.com.

Reacties

Commentaar is gesloten