Duitse security-wet van kracht

Door Niels Huijbregts, 14 August 2007

In Duitsland is de wet van kracht geworden die computer-security tools verbiedt. De wet werd in mei aangenomen en stelt het maken, verspreiden en gebruiken van software om computerbeveiligingen te omzeilen, strafbaar. Duitse computerbeveiligers, programmeurs en hackers protesteerden fel. Zij vinden dat zulke programma’s noodzakelijk zijn om onveilige situaties op te sporen om computers veiliger te kunnen maken.

Op de website van de Duitse hackersclub CCC staat nu

Door een wetswijziging (ยง 202C Wetb.v.Strafrecht) heeft de regering het internet weer in een bloemenweide veranderd. Omdat er geen veiligheidsproblemen meer zijn, hebben wij geen veiligheidsprogramma’s meer nodig.

Als u toch veiligheidsproblemen op uw computer waarneemt, gaat het om hallucinaties. Verdere inlichtingen bij het Ministerie van Justitie.

Reacties

Commentaar is gesloten