Creative Commons en Buma werken samen

Door Niels Huijbregts, 24 August 2007

Gisterteren hebben Creative Commons Nederland en Buma/Stemra op een persconferentie bekendgemaakt dat ze gaan samenwerken in een pilot. Leden van Buma droegen voorheen hun rechten volledig over aan Buma, waardoor ze onmogelijk werken konden verspreiden onder een CC-licentie. In de pilot kan dat nu wel; deelnemers kunnen ervoor kiezen, hun werken voor niet-commercieel gebruik vrij te geven onder een CC-licentie, terwijl commercieel gebruik door Buma wordt geregeld. Zo kunnen artiesten hun werk gratis via internet vespreiden en zorgt Buma voor inning van vergoedingen als het werk bijvoorbeeld op de radio wordt gedraaid.

Meer informatie over de pilot op de websites van Creative Commons en Buma.

Reacties

Commentaar is gesloten