Camera’s weg uit Leeuwarden

Door Niels Huijbregts, 27 September 2007

De beveiligingscamera’s die VVD-burgemeester Geert Dales in Leeuwarden had laten ophangen, worden weer weggehaald. In NRC zegt CDA-wethouder Krol dat de camera’s verdwijnen om puur financiĆ«le redenen. Het kost 80.000 euro om de camera’s draaiend te houden, en dat geld geeft Leeuwarden liever aan andere dingen uit. Bovendien werd deze zomer in Leeuwarden dezelfde conclusie getrokken als in Londen: Camera’s op straat maken de boel niet veiliger. Misdaadcijfers zijn niet gedaald. Wel voelen mensen zich veiliger op straat.

Het weghalen van de camera’s mag dan om financiĆ«le redenen gebeuren, maar stilletjes juich ik voor de privacy. Als B&W in Leeuwarden hun best best doen om het uit te leggen, kunnen ze er vast voor zorgen dat hun burgers zich juist veiliger gaan voelen wanneer de camera’s weg zijn.

Reacties

Commentaar is gesloten