Stemcomputers afgeschaft (deel 2)

Door Niels Huijbregts, 01 October 2007

Nadat Staatssecretaris Bijleveld vorige week al verklaarde dat niet meer met de huidige stemcomputers zal worden gestemd omdat ze niet aan de eisen van controleerbare en transparante verkiezingen voldoen, heeft nu ook de voorzieningenrechter de stemcomputers onbruikbaar verklaard door het goedkeuringsbesluit van de stemcomputers te vernietigen.

De rechter deed vandaag uitspraak in de zaak die de Stichting Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet had aangespannen tegen de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken omdat de minister de stemcomputers van Nedap goedgekeurd had. De Stichting vond die goedkeuring niet terecht en de rechter was het daarmee eens: de goedkeuring is nietig verklaard.

De details van de zaak zijn hier te lezen.

Reacties

Commentaar is gesloten