Copyrightfilter actief op Youtube

Door Margreth Verhulst, 17 October 2007

Google heeft videosite Youtube voorzien van filtertechnologie die moet verhinderen dat gebruikers auteursrechtelijk beschermde beelden posten.

Reacties

Commentaar is gesloten

  1. Arnoud Engelfriet 17 October, 2007 17:52:39

    Waardoor Google niet langer van de uitsluiting van aansprakelijkheid voor hosting providers gebruik kan maken. Dat belooft wat.

    Arnoud

  2. Ilias El Matani 30 October, 2007 10:43:27

    Met de filtertechnologie worden de fiolmpjes gefilterd die copyright zijn beschermd aan de ene kant is dat wel aannemelijk, maar aan de andere kant val het mij tegen dat het zo moet gaan. De video’s op youtube in het vervolg te noemen website, laat alleen de filmpjes zien zonder dat het wordt verspreid of dergelijke. Google die Youtube heeft gekocht, staat al lange tijd onder druk vandaar dat deze filter wordt geintroduceerd. Maar mijn mening is dat filmpjes gewoon laten zien mogen worden. Wat bijvoorbeeld met de filter mag worden gefilterd andere fimpjes bijvoorbeeld waar ik onder versta gehele films. Maar om gewoon een website te hebben met filmpjes maar dat er een filtertechnologie en allerlei claims opkomen vind ik naar mijn mening te ver gaan.