Privacy Matters

Door Bob Overbeeke, 03 December 2008

Op www.privacymatters.nl is de film Privacy Matters over privacy verschenen. De website vermeldt: “Met de film PrivacyMatters willen we het bewustzijn vergroten over alle aspecten van privacybeperkende maatregelen, van datamining tot beveiligingscamera’s, van loyalty cards tot identiteitsdiefstal. Maar vooral willen we iedereen uitdagen de dialoog aan te gaan om op zoek te gaan naar de balans tussen privacy en veiligheid.”

Een bijdrage van Bob Overbeeke

Bob Overbeeke is business developer bij XS4ALL. Hij adviseert en spreekt over web 2.0 en sociale media, schrijft voor de opinieweblog van XS4ALL en voor http://www.netr.nl een weblog over internetstrategie.

Reacties

Commentaar is gesloten

 1. Privacy en Beveiliging 25 January, 2009 20:11:51

  Een prachtig ontworpen kortfilm over privacy en de gevaren bij verlies van privacy. Een soort 1984 van George Orwell gemixed met wat Franz Kafka.
  Het legt heel goed adhv extreme voorbeelden uit waarom de bescherming van Privacy zo belangrijk is. Er wordt de nadruk gelegd op de overheid en ook wordt er even een accent gelegd op marketing van bedrijven.
  Het zorgt voor bewustzijn, maar toont een afkeer tegen een opposite revolutie met geweld.

 2. Hans van der Neut 31 January, 2009 02:45:56

  Geweld leidt over het algemeen alleen tot destructie en frustratie. Toch, als het er echt op aan komt, en er door onze eigen onoplettendheid een alles en iedereen controlerend monster is onstaan, zou geweld nog wel eens de enige weg kunnen zijn om ons onder dit juk vandaan te laten komen.
  Het feit dat wij in een land leven waar het dragen van wapens is verboden, en de blije geestdrift waarmee ons volk zich inlaat tijdens de generale- padon- wapeninleverdagen, leidt tot een situatie waarin er een braaf, ontwapend volk onstaat, dat klem zit tussen overheden met geweldmonopolie’s en mafia.

 3. M.Muuse Moalim 19 March, 2009 12:31:05

  lid worden

 4. Core-TX 25 March, 2009 17:27:42

  Goed initiatief, maar een enigsinds “milde” voorstelling van zaken.
  Privacy is een randvoorwaarde voor een democratie.
  Wat functie betreft zelfs een “veiligheidsmaatregel” te noemen.

 5. manus 7 July, 2009 20:10:11

  Raar dat een internetbedrijf hierover begint, jullie hebben ook een overzicht over onze privacy?

 6. Niels 22 June, 2010 18:46:28

  @ Manus, juist positief dat een internetbedrijf hier over begint. Vind het heel erg goed dat ze hiermee bezig zijn. Ben het wel een beetje met Core-tx eens dat het in de praktijk al stukken verder is en dat er al veel meer gebeurd wat eigenlijk al lang niet meer door de beugel kan. Maar geef de massa brood en spelen (voetbal) en ach niemand die zich ergens echt zorgen om maakt. Of zoals de Vincent Icke het mooi verwoorde met de lilliputters, het net is al gespannen.