Media

Betonnen meningparadijs

Door Sjoerd Jurkovich, 16 June 2008

Verdwaalde tijd, vermengt met geestelijke behoefte en sluimerende inspiratie. Ik schrijf; een stukje op mijn weblog over meningeconomie. Stroperige cafeïne uit een goedkope bedrijfsautomaat, ontblote schouders in de stralende zon, altijd behoefte te begrijpen, te vatten en te zien.
Eergisteren, een vriend belt of ik mee wil doen aan een debat in de Balie. Iets over democratie en nieuwe media. Aangeschoten, met een half verbrande kippenbout tussen mijn tanden, stem ik toe. Het vlijt, dat moet gezegd, ik ken hem van andere debatten, hij kent mij. De volgende dag krab ik zachtjes achter mijn oren.

Op mijn balkon, ik staar naar een overbuurvrouw, ze kibbelt met haar buurman. Iets …

Indymedia: nieuws of bron?

Door Jakobien van der Weijden, 17 January 2007

Het onafhankelijke nieuwsnetwerk Indymedia wordt door de lezers en gebruikers beschouwd als een nieuwsbron. Ik vroeg me af of dat het ook werkelijk is. Want waarom zien we zo weinig van het meest hete nieuws op Indymedia terug in de kranten, nieuwsbulletins en andere mainstream media? Neem Oaxaca in Mexico; een regio waar de inwoners dit najaar in opstand kwamen tegen de staatsregering. De federale politie heeft zeer gewelddadig opgetreden met twintig doden en veel onterechte arrestaties als gevolg. Dit conflict, waaraan Indymedia vele webpages heeft gewijd, heeft in ons land ‘het nieuws’ nauwelijks gehaald. Op een paar berichten na …